top of page

Blog

Blog

  • Stefanie

Spinazieflensjes

JAMMIE | Eiwitrijke Spinazie/havermeel flensjes met kikkererwten/appel/tahin én paddestoelen. Ook heerlijk als ontbijt met verse vruchten.

Vegan, Glutenvrij én lactosevrij. Vol vitamine, mineralen, eiwitten en onti-axidanten.

Heerlijk, makkelijk én ook nog koolhydraatarm.


JAMMIE | Spinazie/havermeel flensjes met kikkererwten/appel/tahin én paddestoelen, Heerlijk, makkelijk én koolhydraatarm.


PANNEKOEKJES

5 eieren, voor Vegan vervang je de eieren door: ongezoete appelmoes (4 eetl=1 ei), geprakte banaan (1/2 banaan=1 ei), agar agar (3 eetl=1 ei)

500 ml havermelk of sojamelk

150 gram glutenvrij havermeel (je kunt ook rijstemeel gebruiken > meer koolhydraten)

50 gram spinazie blaadjes

handje basilicum blaadjes

1 theelepel Your Super Super Green

1 theelepel Your Super Magic Mushroom


Maak hiervan een pannekoekbeslag met de staafmixer of foodprocessor. Bak de pannenkoekjes in een ronde pan van ongeveer 22cm.


VULLING VAN KIKKERERWT & extra eiwit

2 blikken kikkererwten a 400 gr uitgelekt en afgespoeld

3 el tahin

3 el extra vierge olijfolie

Sap van 1 citroen

1 appel geraspt

1 tl honing 

1 eetlepel YourSuper Muscle Power

Peper zout naar smaak

Hussel alles door elkaar en zet weg.


PADDESTOELEN

500 gr gemengde paddestoelen schoongemaakt

2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt

2 tl vers gehaakte tijm 

beetje zout en peper

Lekker bakken! 

Zonnebloempitjes roosteren in koekenpan. 


OPDIENEN

Pannenkoekje beleggen met kikkererwten mengsel én paddenstoelen, bestrooien met geroosterde zonnebloempitjes. Jammie!! 

Ook heerlijk als ontbijt met verse (bos)vruchten.

bottom of page