Image 1 title

StepStones - Blessurebehandeling

Image 1 title

Image 2 title

StepStones - Blessurebehandeling

Image 2 title

 

B l e s s u r e b e h a n d e l i n g

 

Herstel

Sportblessures komen veelvuldig voor. Om blessures te voorkomen of het herstelproces te versnellen ben je bij StepStones Sportmassage aan het juiste adres.

 

Behandeling

Een blessurebehandeling kan bestaan uit een (sport)massage,  het aanbrengen van een tape en/of bandage of een combinatie hiervan.

 

Bij acute zwellingen en/of bloeduitstortingen geeft een medical (lymfe)tape spectaculair resultaat! De zwelling neemt zeer snel af waardoor de pijn direct vermindert. De hersteltijd van een blessure kan hierdoor tot wel 50% afnemen.

 

Om gewrichten te beschermen biedt een (medical) taping en/of een bandage uitkomst. Het heeft een preventieve werking en helpt nieuwe blessures voorkomen. Het is raadzaam om - nadat je hersteld bent van een blessure - bij nieuwe inspanningen, dit gewricht of deze spieren te laten tapen of bandageren.

 

Tapen en bandageren zijn hulpmiddelen om belasting en belastbaarheid op elkaar af te stemmen. Het is belangrijk om door training de belastbaarheid te vergroten, waarbij door het tapen/bandageren "zwakke schakels" verstevigd worden. Mits op de juiste wijze aangebracht verzwakt een tape of bandage het gestel namelijk niet, maar ondersteunt juist een gewricht of spier tijdens een periode van verminderde belastbaarheid of trainingsopbouw.

 

Wat is het verschil tussen een tape en een bandage?

Een tape is een niet-elastisch, klevend, scheurbaar verband op linnenbasis. Een bandage is een elastische (zowel in de lengte als de breedte) kleefpleister met een hypoallergene kleeflaag. De kracht van het tapen en bandageren: functies blijven gehandhaafd zonder overbelasting. Een tape of bandage kan preventief, therapeutisch of als nazorg dienen.

 

Resultaat

Blessurebehandeling heeft effect bij onder meer de volgende klachten:

  • kneuzingen,
  • zwellingen na een blessure (lymfe tape),
  • ondersteuning van gewrichtsbanden.

 

Contra indicatie

  • botbreuken
  • besmettelijke huidaandoeningen,
  • open wonden.

 

Bij twijfel adviseren we je altijd eerst je huisarts of behandelend specialist te raadplegen en toestemming te vragen.

 

Copyright © 2019 StepStones

www.stepstones-massage.nl. Alle rechten voorbehouden.

Contactgegevens

StepStones Sport-, Body- & Hotstone Massage

Vlak 1 - 3311 AT  Dordrecht 

078-6144167 / 0652-509029

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg StepStones op